Det rigtige materialevalg

Hvad der er det rigtige materialevalg for netop jeres løsning afhænger af flere forhold. Men uanset hvad du vælger kan du være sikker på en løsning af høj kvalitet, når du vælger vinduer fra UnikFunkis. 


 

Vi tilbyder tre forskellige løsninger, som du kan blive klogere på herunder:

Vinduer i træ

Vælger du fyrretræsvinduer og -døre fra UnikFunkis, kan du være sikker på, at alle vejrbelastede områder i de enkelte elementer har en stor andel af kernetræ. Fordelene ved kernetræ er, at det optager langt mindre fugt end splinttræ, og det har gennemgået en naturlig ”selvimprægnering” og har derfor en længere levetid. Ved at fjerne knaster og fingerskare/laminere træet opnås en optimal bund for overfladebehandling.

For at sikre træet mod nedbrydning anvender UnikFunkis en miljøvenlig grunding og overflade-behandling, der til fulde lever op til de gældende krav fra Vindues Industriens tekniske bestemmelser, som i Danmark er det almindeligt anerkendte grundlag for fremstilling af vinduer og yderdøre.

Glaslister leveres normalt i pulverlakeret alu, svarende til træets standardfarve. Glaslister i andre farver, leveres som malede trælister med skjulte søm.

Vinduer i træ/alu

Ved at kombinere træ og aluminium til vindues- og dørprofiler opnås flere fordele. Indvendigt fremstår vinduerne og dørene som helt traditionelle træløsninger. Udvendigt ligner elementerne fra UnikFunkis også traditionelle trævinduer og -døre. Men de udvendige overflader på karme og rammer er forsynet med aluminiumsprofiler.

Aluminiums-profilerne yder en effektiv beskyttelse af det bagvedliggende træmateriale, der grundes og overfladebehandles som øvrige træelementer fra UnikFunkis. Samtidig har de den store fordel, at de ikke skal vedligeholdes,men blot rengøres, f.eks. når der alligevel bliver pudset vinduer.

Alu-profilerne har en pulverlakeret overflade, og fås i ni standardfarver - se her. Specialfarver leveres efter nærmere aftale mod en merpris. Desuden kan denne løsning leveres med specielle lydruder samt persienneruder.

Vinduer i mahogni

Til mahognivinduer anvender UnikFunkis træsorterne Sipo og Sapeli fra det centrale Afrika. Disse træsorter er af ensartet høj kvalitet og har stor rumvægt, og et naturligt stor indhold af olie, hvilket har betydning for træets stabilitet og levetid. Derfor er imprægnering unødvendig.

I stedet leveres elementer af hårdttræ med en let pigmenteret overfladebehandling, der bevarer træets farve og struktur og samtidig yder god beskyttelse mod vejrmæssig nedbrydning. Bundglaslister leveres med bronze-anodiseret aluminium. Side- og topglaslister leveres med skjulte søm.